Shit… nou is dat ding alweer leeg!

gadgetsJe kent het wel – de batterij van je telefoon altijd op de meest onhandige momenten leeg… je staat midden op het festival terrein de mooiste foto’s te nemen, of was net de laatste resonator van het vijandelijke Ingress portal aan het vernietigen, druk aan het werk op je laptop met je telefoon als hotspot, na een lange dag in de sporthal of na een dag “gezellig” shoppen met je hele gezin (al is dat tegenwoordig eigenlijk hetzelfde als Ingress portals hacken ;)). Wanhoop niet langer, de redding is nabij – de SoundLogic XT power cell is een krachtige en betaalbare batterij om onderweg je Android telefoon of iPhone weer op te laden.

(deze review eerder verschenen op http://mybudgetlifestyle.blogspot.com)

De accu van mijn (bijna antieke?) Samsung Galaxy S (i9000) telefoon houdt het eigenlijk nooit vreselijk lang vol. Het kan natuurlijk aan mijn gebruik liggen (Ingress, Twitter, FaceBook, Google+, e-mail, EverNote en af en toe bel ik ook ermee)  maar als ik ‘m aan het eind van mijn werkdag nog kan gebruiken zonder op te laden is het eigenlijk al heel wat.

soundlogic_5600mah_battery_backupZij attendeerd mij op de SoundLogic XT portable powercell die voor €15,95 bij de Action te koop was. Kan dat veel wezen? Ach, voor dat geld kunnen we het in ieder geval proberen en op een flink aantal websites werd het ding erg goed getest, en zelfs hoger gewaardeerd dan vergelijkbare dingetjes van bijvoorbeeld Duracel.

Uit de verpakking komt een handig klein apparaatje en een USB/micro-USB kabel. Op diverse websites staat dat hij inclusief een aantal verloopstukken geleverd wordt – dat was met mijn exemplaar van de Action niet het geval. Voor mij geen probleem aangezien de Galaxy S gewoon een micro-USB aansluiting heeft om opgeladen te worden.

Het gebruik is simpel. Om de accu op te laden sluit je deze via de miniUSB en kabel aan op bijvoorbeeld de USB poort van je computer. Ik zelf gebruik overigens mijn Samsung oplader om de powercell op te laden – gaat ook prima. Wanneer je telefoon leeg is sluit je simpelweg middels de kabel de powercell op je telefoon aan, drukt op de knop van het apparaat en je telefoon wordt weer opgeladen. Op het apparaatje wordt met behulp van een rijtje lampjes zelf aangegeven hoe vol deze nog is.

soundlogix-boxIk heb ‘m nu een tijdje geprobeerd en ben erg tevreden. Het ding (met capaciteit van 5600mAh, whatever that may be) is in staat mijn telefoon maar liefst twee keer volledige op te laden, is klein genoeg om mee te nemen in tas of jaszak en voelt solide aan. Ik heb ‘m ook vol opgeladen vijf dagen ongebruikt in mijn tas laten zitten en toen was de accu nog netjes vol opgeladen en dus bruikbaar. Immers niks vervelender dan om er op het moment surpreme achter te komen dat je backup accu inmiddels ook leeg gelopen is maar dat lijkt dus geen enkel probleem. Een aanrader dus wat mij betreft – ik kon eigenlijk geen minpunten bedenken. Had ik al vermeld dat er ook nog een LED zaklamp functie op zit? ik weet het; is het niet amazing Mike?

Nog even op een rijtje de specs van deze SoundLogic XT, te koop bij de action voor €15,95:

 • Herbruikbare, oplaadbare backup batterij voor Android en iPhone telefoons
 • Solide, strak ontwerp
 • Eenvoudig in gebruik  (slechts één knop, zelfs ik begreep het meteen!)
 • Draagbaar (past makkelijk in jaszak, koffertje, handtas, etc)
 • Indicatie lampjes om aan te geven hoe vol de accu nog is
 • LED zaklantaarn
 • Capaciteit 5600 mAh
 • DC Input: 5v-1000mA
 • DC Output: 5v-1000mA
Tagged , , , ,

6 thoughts on “Shit… nou is dat ding alweer leeg!

 1. lisa says:

  Het zal wel aan mij liggen maar ik krijg dat ledlampje niet aan hoor. Tips?

 2. Mike says:

  Ik heb voor de zekerheid even gecheckt – maar als ik de knop even ingedrukt houd gaat het led-lampje “gewoon” branden. Lijkt me sterk dat dat aan jou ligt wat dat betreft 🙂

 3. Remko says:

  Als je de knop 2 a 3 seconden in drukt gaat het lampje aan

 4. Remko says:

  Als ik dat ding aanschakel om mijn telefoon te laden. Hoe zet ik hem dan weer uit? Ik laad mijn telefoon tot hij vol is haal de externe batterij er af en de volgende morgen os de externe lader leeg.

 5. Henko says:

  Inmiddels 2 jaar geleden bij de Action gekocht (echt waar) voor een habbekrats. Altijd redder in de nood voor de inmiddels flink uitgegroeide verzameling aan gadgets. Dus niet alleen de smartphone maar ook bluetooth apparaten zoals draadloze ontvangers en ook de intercoms van onze motorhelmen werden tijdens het rijden opgeladen wanneer we weer vergeten waren de “helmen op te laden” in het hotel. Met name het compacte formaat is een groot voordeel. Ook onze nieuwe Sony tablet ging aan deze lader. Met gemak kon daarna ook nog een smartphone opgeladen worden. Magnifiek……van de Action en Soundlogic natuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *