Finale wereldkampioenschap op het grote scherm!

csgo-patheAls je nu denkt wereldkampioenschap? heb ik iets gemist? – geen zorgen. 1] het zijn “slechts” de officieuze wereldkampioenschappen en 2] het is maar een computer spelletje… oja – en 3] behalve één speler in een Duits team speelt Nederland geen enkele rol van betekenis.

Dit weekend is in Köln de ESL One Major Cologne 2015 het grootste Counter Strike: Global Offensive (CSGO) toernooi van het jaar met een prijzenpot van $250.000.  16 teams van over het de hele wereld strijden onder het toeziend oog van ongeveer ~12.000 bezoekers, 700.000 – 1 miljoen online Twitch kijkers voor de titel en het prijzengeld. 8 van de teams (de Legends) hebben zich gekwalificeerd door op de laatste Major de laatste 8 te bereiken , de andere 8 (de Challengers) hebben zich middels aparte kwalificatie toernooien per continent weten te plaatsen.

De kwartfinales zijn gisteren gespeeld, vandaag worden de halve finacrowdles en de finale gespeeld. Die finale wordt ook live in diverse Pathé bioscopen vertoond en via een Facebook actie konden er kaartjes gewonnen worden… een Facebookactie? Laat dat maar aan haar over –  beetje eigenbelang natuurlijk – anders moest ze de hele zondagavond CSGO op de tv kijken, maar ze heeft ze natuurlijk wel even gewonnen. Eigenbelang dus, maar vooral heel lief zodat ik vanavond samen met broertje dat spectakel kan gaan bekijken 🙂

(het prijzengeld voor dit spelletje staat nog in geen verhouding tot het prijzengeld bij momenteel de grootste eSport… “The International” – het grootste DOTA 2 toernooi had dit jaar een prijzengeld van van 18.5 miljoen – en dat voor “maar” een spelletje wat je gewoon gratis kan downloaden 😉 )

Ps. Die ene Nederlander is ChrisJ (uit Groningen).

Ps2. Hoe goed ik zelf ben? Laat ik het zo zeggen: Als er nog Nederlandse sponsors zijn die een dikbetaalde allround manager zoeken voor hun nieuwe eSports-team houd ik me aanbevolen 😉 Net als bij badminton zit zelf sporten op het hoogste niveau er voor mij toch niet in maar dat doet gelukkig niks af aan de lol die je kan hebben met welke sport dan ook.

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *