Dear Esther,

Dear Esther… is geen game in de traditionele zin van het woord – meer een interactieve vertelling, maar door de naam in combinatie met de erg lage tijdelijke aanbiedingprijs op Steam ( € 1,99) besloot ik hem wel aan te schaffen als stoom-kadootje voor haar en natuurlijk als extra aanvulling op mijn eigen stoom-collectie.

Ik heb het tot nu toe alleen nog even kort geprobeerd maar het maakte wel meteen een aparte indruk op mij. Mijn eerste neiging was om het te vergelijken met de klassieker Myst – maar dan nog minder spel… zelfs dat bleek onterecht. Geen doelen, geen wapens, geen puzzels, geen high-scores en geen strijd. Wel een schitterend uitgewerkte omgeving (op basis van de Source-engine), een betoverende vertel-stem, prachtig sfeervolle muziek en een gevoel van ontdekken – dat is wat ik er tot nu toe (in heel beperkte tijd) uit gehaald heb. Dear Esther, ik ga het zeker nog eens verder verkennen als ik weet dat ik iets meer tijd heb om me verder in dit interactieve verhaal te laten slepen.

(oh… en ze hebben dual-monitor wallpapers op de officiele site…)

 

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *