Wilders: Kamervragen over vreemde puntendeals bij Eurovisie

wildersDe PVV gaat Kamervragen stellen over de vreemde punten toekenning van diverse Europese landen tijdens het Eurovisie Songfestival in Sweden. “Dank je de koekoek, als we hier niks aan doen lijkt me dat een duidelijk geval van struisvogelpolitiek!” aldus de hoogblonde paradijsvogel. De partij wil weten 1) waarom de diverse landen met een aanzienlijk slechtere financiele situatie dan Nederland elkaar toch onderling meer punten toekennen, 2) wie in Nederland het belachelijke besluit genomen heeft om Belgie 12 punten te geven en 3) welke verplichtingen is Nederland aangegaan om de 12 punten van Belgie veilig te stellen?

eurovision_song_contest_2013_logoKamerleden Wilders, Klaver en Helder van de PVV vragen ministers Opstelten en Asscher onder andere of er sprake was van onderling contact tussen verschillende landen vlak voor de stemming, dit naar aanleiding van de berichtgeving in de Telegraaf en Anouk’s tweets tijdens de uitzending. Ook de rol van Jan Smit in deze, volgens de PVV, zieke eurofiele deal moet tot de bodem worden uitgezocht. “Die jongen is duidelijk zo doof als een kwartel – dat wisten we al, maar daar is nu geen twijfel meer over mogelijk!” –  aldus een duidelijk onstemde Klaver. Gisteren heeft de politie al de twee getuigen van de show verhoord. “Ik wil niet onder iemands duiven schieten – maar het is lijkt me logisch dat er iemand op het vinkentouw zit!”.

Vandaag gaat het onderzoek verder met verhoor van andere betrokken en stemming beinvloedende twitterende BN’rs. Mogelijk wordt dan ook meer bekend over de toedracht van de punten toekenning bij andere Europese landen. Minister-President Rutte ontkent dat het punten systeem van het songfestival per definitie ongeloofwaardig is: “Ja, ik ben het met u eens dat het hoog tijd is voor kritische vragen als zelfs Bonnie Tyler van sommige landen meer punten krijgt dan Anouk – maar het lijkt me op dit moment nog te vroeg om conclusies te trekken. Of zoals mijn moeder altijd zegt: ‘t Is een slechte vogel die zijn eigen nest bevuild.”. Minister Opstelten drong vooral aan om voorzichtig te zijn: ” E’en zwaluw maakt geen zomer… en beter 1 finaleplaats in de hand, dan… afijn – vult u maar in.”

Bronnen binnen de PVV lieten weten dat Wilders zich tijdens de uitzending liet ontvallen dat hij de vogels op het scherm achter Anouk wel erg op die in PVV logo vond lijken “Krijg nou de vinketering! Welk uilskuiken heeft daar toestemming voor gegeven? Ik wil dit tot op de laatste dode mus uitgezocht hebben voordat de vogel geschoten is!”. Toen dhr. Helder hem voorzichtig corrigeerde “het is de vogel gevlogen Geert, niet geschoten” leek hij dit niet te waarderen: “Oja!? oja!? en hoe verklaar je dan dat ze van het dak afvallen!?”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *