M’n Arduino maar eens aangeslingerd…

Ik had nog steeds in mijn (overigens best nette) game hok/zolder/washok een Arduino liggen. Ooit aangeschaft als kado voor mijn zoon nadat hij eraan dacht om een opleiding in de ICT richting te doen. Inmiddels, ondanks mijn slechte voorbeeld, is hij gestart met ICT beheer opleiding en heeft hij via die opleiding een nieuw Arduino setje gekocht – er bleef dus opeens een Arduino over voor mij om mee te spelen 🙂

Het fotootje rechts is een eerste resultaat. Weinig bijzonders, een led-lampje en een drukknopje om het lampje mee te laten branden. Op de Arduino geprogrammeerd in C, helemaal zelf gedaan met wat hulp van de in ruime mate op het internet aanwezige hulpbronnen rond de Arduino…

En daarmee zijn we bij de belangrijkste reden van deze post; een overzicht voor mezelf van wat handige bronnen om te gebruiken op mijn pad naar wereldheerschappij mbv door Arduino aangestuurde intelligente maar uiteraard gehoorzame robots:

Aanvullingen en leuke projecten die ik vind ga ik hier de komende tijd ongetwijfeld aan toevoegen 🙂 Mijn eerste IR sensortje heb ik al opgeblazen – dus als je nog goede suggesties hebt voor beginners-info op het gebied van electronica dan houd ik me aanbevolen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *