30 seconds to Mars

30 seconds to Mars in de Ziggo dome

Het is alweer een tijd geleden dat ik hier geblogt had. Hoe passend (of juist niet) om dan mijn blog come-back te maken met een concert blogje – en jawel, ook deze keer gaat het om een concert waar ik haar kaartjes voor kado had gedaan en ikzelf mooi van mee kon profiteren… Amsterdam, 12 november in de Ziggo dome… 30 seconds to Mars.

Kort door de bocht; gaaf concert! (en een volgens mij onterecht slechte review op nu.nl) Ik kende de band verder nog niet zo heel goed maar ik vond het een van de betere concerten waar ik geweest ben. Goed geluid, de band klonk ook live gewoon verschrikkelijk goed, spectaculaire licht/effect show en er was lekker veel interactie met het publiek. Veel van hun muziek komt me wel ergens bekend van voor (ik heb ze al eens een vreemde kruising tussen de Simple minds, Guns ‘n Roses en Pink Floyd genoemd) maar dat kon de pret zeker niet drukken… zelfs de moeite waard om nog eens te gaan – sterker nog, de plannen worden inmiddels al gemaakt door mijn eigen (not-so) teenage fangirl…

Hier een link naar een compleet concert op YouTube… ook het voorprogramma (You and Me at Six) was de moeite waard… het hele fangebeuren rond Mars (de Echelon zoals ze zichzelf noemen) is ook.. euhm.. interesant… Mede daarom wil ik me komende tijd eens wat meer gaan verdiepen in wat theorie achter online communities, tribes, etc. dus als iemand daar nog literatuur tips heeft?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *